Neem contact op

ARTtime
Studios

Voel je vrij om contact op te nemen met je vraag of idee.

Hoe bereik je ons

Het adres is Kazernestraat 98A, 2514CW Den Haag. ARTtime Studios is gehuisvest in een hofje (‘Lissabon’) in Den Haag in een gebouw met meerdere ateliers. Gelegen in het centrum achter Hotel Des Indes, 12 minuten lopen vanaf Centraal Station Den Haag. Naast de studio’s van Daniëlle Davidson en Mark van Overeem bevinden zich werkplaatsen en ateliers waar kunstenaars, ambachtsmensen (hout-, leerbewerkers en muziekinstrumentenmakers) hun werk uitoefenen. Dit autovrije charmante hofje geeft ons de mogelijkheid buiten aan het werk te gaan. ARTtime Studios ligt tussen Pulchri, Heden, de Haagse Kunstkring, West en het Escher museum. 

Kazernestraat 98A, Den Haag

Contactformulier

We komen graag met je in contact.

Contact met ARTtime

Follow me

info@arttimestudios.nl

Kazernestraat 98A
2514 CW Den Haag

Openingstijden:

Maandag   20:00 – 22:00 uur  – Module

Dinsdag     20:00 – 22:00 uur  – Module

Woensdag 19:30 – 22:00 uur  – Connect

ARTtime Team

Daniëlle Davidson

Daniëlle Davidson (1981, Nederland) is beeldend kunstenaar en filmmaker. Ze volgde haar opleiding  aan de Academie Minerva in Groningen en het CCAC in San Francisco hier studeerde ze autonome beeldende kunst, schilderen tekenen en grafiek. Danielle won verschillende prijzen en stipendia, waaronder het Dooyewaard Stipendium. Deze prijs was een maandelijkse toelage op en een jaar verblijf in Blaricum gaf haar veel mogelijkheden om veel te kunnen schilderen. Verder rondde ze haar Master af aan het Dutch Art Institute en volgde een opleiding tot kunstdocent aan de Hoge school voor de Kunsten in Utrecht. Zowel als docent en kunstenaar heeft Danielle veel projecten gedaan en ervaring opgedaan. Ze heeft zich ook toegelegd op film, animatie, live tekenen en performances.

Als filmmaker maakte ze de spraakmakende documentaire: ‘ Make Jewish Babies’. Deze documentaire is uitgezonden op NPO en werd op verschillende Europese festivals vertoond. 

Ze maakt maak deel uit van een interdisciplinair improvisatie research netwerk en festival, What IIIF? Ze werkt samen met verschillende muzikanten, dansers en internationale performers. Vaak wordt de performance tegelijkertijd Ze werkt op papier, Ipad en videomixers, deze projectie ontstaat meestal in interactie met andere improvisatoren, interdisciplinaire improvisatie.

Danielle wordt tegenwoordig veel gevraagd voor performances en tekent live bij tentoonstellingen, festivals en congressen.

In haar atelier maakt Daniëlle schilderijen, deze exposeert ze in het binnen en buitenland.

In haar werk is ze op zoek naar ruimte, ookal zijn deze soms ondefineerbaar, zoals de ruimte in je hoofd. Het ontdekken van ruimtes en van mogelijkheden is een continue proces, helderheid zoeken en ruimte creëren. Dat is de rode draad in haar schilderijen en performances vaak met muzikanten. Voor organisaties zet ze haar kunst in om ruimte te scheppen in gewoontes en verhoudingen. Om ruimte te scheppen in mensen. In de ruimte die dan ontstaat groeien nieuwe inzichten en mogelijkheden.

www.danielledavidson.nl 

 

 

Mark van Overeem

Mark van Overeem (1970, Nederland) studeerde in 1995 af aan de Koninklijke Academie in Den Haag. Na een residency in New York spelen grenzen, spiegelingen en herhalingen een terugkerende rol in zijn werk. Het gaat hem om de beleving van grenzen die mensen zichzelf en elkaar opleggen en hij brengt die beleving, die voor iedereen voelbaar maar anders is, over op het publiek. In eerste instantie heeft Van Overeem deze fenomenen onderzocht met olieverf op plaatmateriaal, maar de afgelopen acht jaar betrekt hij de menselijke omgeving en koppelt daarbij de denkbeeldige, illusoire werkelijkheid aan de tastbare, echte werkelijkheid. De abstracte ruimte tussen de tastbare wereld en de illusionistisch opgeroepen wereld, is een vormentaal die Van Overeem gebruikt om zijn vermoeden van een grotere onbekende ruimte beeldend te verkennen. In zijn ruimte vullende, site specific installaties wordt het door hem opgeroepen beeld gespiegeld. Hiervoor gebruikt hij een mix van fotografie en film en hij past deze media op architectonische schaal toe. In 2013 verbleef Mark van Overeem twee maanden in Israël. Naar aanleiding van zijn verblijf en speciaal voor zijn overzichtstentoonstelling in het KM21 (voorheen GEM Museum voor actuele kunst in Den Haag) 2015, maakte Van Overeem de installatie A Wish in Return. In de tentoonstellingszaal van het GEM bouwde hij een tuin zoals de openbare plekken en parken hem in Jeruzalem bij nacht raakten: een apocalyptische wereld waarin alles stil lijkt te staan. Hierbij refererend aan de dreiging van een aardbeving, zoals die in 1927 van Jeruzalem tot Jericho plaatsvond. Dat er in de toekomst een volgende aardbeving zich zal voor doen zoals in 1927 is niet uitgesloten. Met deze aardbeving zou niet de geopolitieke krachten een wending geven aan het conflict in de regio, maar wellicht de natuur. Onlangs maakte Mark van Overeem voor De Spelonk te Den Haag een site specifiek diorama: ‘Façade Façade’. Door de ontwikkelingen met betrekking tot de muren en hekken die met goedkeuring in Europa worden gebouwd, grijpt dit werk terug op de periode dat Van Overeem in Israël werkte. Door Calais (Fr) en Israël visueel met elkaar te verbinden, is Façade Façade op meerdere manieren een spiegel geworden, waarbij de gelijkenis een wrange tussenruimte oplevert.

www.markvanovereem.nl                                                                                                                                            

 

 

Foto Mark van Overeem door Aad Hoogendoorn