Doe je mee?

ARTtime
Workshops

Ontdek – Ervaar  – Speel

workshops voor organisaties

Informatie

We bieden tijdens de sessie:

  • Materialen 
  • Drankjes en versnaperingen
  • Aangeklede borrel 

Investering: 1.850 euro excl. BTW 

Groepsgrootte 3 tot 8 deelnemers 

Neem contact met ons op voor een afspraak, data plannen we in overleg. 

We kunnen groepen tot 8 mensen ontvangen, is je team groter dan 8 dan stellen we voor om er twee middagen van te maken, om iedereen goed aandacht te kunnen geven.

Weg van de tekst werk met beeld

Workshop: 14:00 uur tot 17:00 uur, met aansluitend een borrel tot 18:00 uur. 

De Sessie wordt begeleid door Mark van Overeem en Daniëlle Davidson.

Ben je op zoek naar een gezamenlijke ervaring met je team waarbij niet tekst en cijfers  de hoofdrol hebben, maar het beeld? Reserveer dan een workshop bij ARTtime Studios. Spelenderwijs creëren we een proces waarbij een werkgerelateerde situatieschets of een toekomstvisie centraal staat. Door met beelden en materialen te experimenteren, die je verrassen, krijg je andersoortige gesprekken en kom je in een andere laag van je bewustzijn. 

Na een aantal oefeningen met verschillende materialen die uitnodigen om je op andere manieren te verhouden en te uiten, gaan we door op die beeldende bevindingen. 

We zijn ervan overtuigd dat bestaande veronderstellingen, verhoudingen en uitgangspunten een andere wending kunnen krijgen door het beeldende proces te betrekken bij inhoudelijke vraagstukken. Bovenal is het een leuke middag, waarbij je met je team op een bijzondere locatie bezig bent en dingen zult ervaren die niet in je dagelijkse werkzaamheden invulling krijgen. We sluiten af met een werkbespreking en een borrel.

Wat doet het proces van beeldend kijken en denken? 

Door beeldend te denken en voelen met je handen kunnen andere routes worden gevolgd om tot inzichten te komen. Wanneer je vanuit het cognitieve deel van je hersenen redeneert, bestaat er de kans oude zienswijzen te blijven gebruiken bij nieuwe situaties. Het denken en de daaraan gekoppelde handelingen worden tijdens het werk veelal gestuurd door processen die geleid worden door het ‘hoofd’, maar maken we wel genoeg gebruik van de potentie die intuïtie ons kan geven? Maken wij ook voldoende tijd vrij om het onderbewustzijn af te struinen om zo onze werkprocessen te duiden en erdoor te laten inspireren? 

Creativiteit inzetten als oefening om te ontspannen en zo ‘ruimte’ vrij te maken in jezelf zonder dat het maatschappelijke oordeel je in een keurslijf probeert te dwingen, is niet gemakkelijk. ARTtime Studios is een creatieve plek waar de door jou gemaakte kleuren, lijnen en vlakken je iets kunnen vertellen en associaties te maken op een manier die niet door één perspectief wordt beoordeeld. In deze workshop komen we tot een context waarbij jouw eigen kleuren en vormen je zaken laten ‘uitleggen’ die anders misschien verborgen zouden blijven.  

Door het oordeel zo lang mogelijk uit te stellen en los te raken van de wil om tot een vastomlijnde uitkomst te komen die net iets buiten je comfortzone ligt, kun je in deze workshop wellicht tot nieuwe vragen en oplossingen komen die niet eerder bij je opkwamen. Met deze beeldende inzichten die worden besproken en geïnterpreteerd tijdens de workshop, kan je deze bevindingen naast bestaande cognitieve analyses leggen om ingewikkelde inhoud, sociale interactie met collega’s en/of bijbehorende machtsstructuren met hernieuwde blik te doorgronden.